Jehovas Vidner udgiver DVD for børn.

Jehovas udgiver DVD for børn

ADLYD DINE FORÆLDRE - LEKTION 1

ADLYD JEHOVA - LEKTION 2.

Her under sommerens stævner (2012) har Jehovas Vidner udgivet en DVD, der handler om drengen Lucas, som bliver overtalt til at smide sin nye legetøjsfigur, Sparlock the Warrior Wizard, i skraldespanden for ikke at gøre Jehova ked af det. DVD’en handler stort set om, hvordan JV-forældre skal opdrage deres børn og få dem til at føle sig skyldige. På video nummer 2 bliver Djævelen brugt som skræmmeobjekt i forbindelse med et uskyldigt stykke legetøj - en figur, der har magiske evner.

Man kan spørge sig selv, hvordan dette påvirker børn? Magien er en del af fortællingen i næsten alle eventyr, og børn elsker naturligt magiens verden med trolde, hekse, alfer, feer og vidunderlige mirakler,der frelser de uskyldige og skænker retfærdighed og glæde.

Disse eventyrfigurer taler til barnets fantasiverden, som er meget vigtig for dets mentale sundhed. Hvad sker der, hvis barnet pludselig får at vide, at Satan står bag disse figurer?

Jeg tror, børn vil tage skade, for hvordan vil det ikke påvirke dem, når de får skyldfølelse over deres egne fantasier, som ellers er en naturlig del af et barns verden? For mig at se er det et overgreb, hvor voksne forsøger at øve tankekontrol over for børn. Børnene må også blive forvirret, for hvornår er det Jehova, og hvornår er det Satan, miraklerne stammer fra? Bibelen er spækket med mirakler, der ofte bærer præg af eventyr, hvor "det gode" vinder. Det samme er også temaet i de fleste eventyr.

Det er som om, Vagttårnet ikke vil lade børn være børn. De skal - selv når det gælder meget uskyldige ting - belemres med at skulle tage stilling til, om Jehova eller forældrene nu bliver meget kede af det, hvis de tænker eller foretager sig noget, som de ikke selv forstår er ondt, hvilket det jo heller ikke er. Fra Jehovas Vidners bibelhistoriebog for børn vil de også lære, at Jehova ikke bare bliver ked af det, men han kan også blive overordentlig vred og udrydde mennesker, som ikke ADLYDER ham.

Et middel til at bekæmpe "ulydighed" er at drage Satan ind i billedet. At skræmme børnene og udnytte deres naturlige trang til at få deres forældres kærlighed og accept.

Jette Svane