Kristian Molbo

Kristian Molbo

Sociolog fra AAU
Fuldmægtig i Arbejdstilsynet
Kristian Molbo,
Valbygårdsvej 87
2500 København
Mobil: 40 83 89 79
kmolbo@gmail.com

Gå til min hjemmeside ...

Kristian Molbo holder foredrag i hele landet

Foredragets indhold

Jeg har ikke noget fast foredrag, da jeg søger at tilpasse det efter behov. Det er sjovere for mig selv og giver mulighed for at få et foredrag der matcher det ønske man måtte have. Følgende emner kunne være oplagte og flere har jeg også holdt foredrag over:

  • Konsulent på To Verdener. Hvordan var det? Hvad bidrog jeg med?
  • Gør troen syg? Med henblik på om Jehovas Vidners tro gør mennesker syge.
  • Er Jehovas Vidner en sekt og hvad betyder det?
  • Hvorfor bliver mennesker Jehovas Vidner?
  • Hvad tror Jehovas Vidner? Hvorfor udstøder de? Hvorfor modtager de ikke blod?
  • Introduktion til Jehovas Vidner for en klasse af lærerstuderende. Hvad betyder det for skole-hjem-samarbejdet at have elever af Jehovas Vidner i klassen?
  • Min egen historie. Hvordan er det at være Jehovas Vidne og at være et ungt et af slagsen? Hvordan var det at bryde med Jehovas Vidner?

Foredragene er bl.a. holdt hos: Statsskolen i Randers, Klovborg Sogn, Korsør sogn, Favrskov Gymnasium, Aalborg Lærerseminarium, Billum Skole i Lyngby, Ladies Circle i Ikast og Ringsted, Almind Sogn, Baptistkirken i Nørresundby, Hvorupgård Sogn.

Er der andre ønsker eller ideer er jeg altid klar på en uforpligtende samtale. Nedenfor er lidt flere detaljer om min baggrund og om at være konsulent på To Verdener:

Baggrund

Jeg har tidligere været formand for Støttegruppen fra 2003-2007 og er også selv tidligere Jehovas Vidne. Jeg blev udstødt i 2001. Jeg har været tilknyttet Jehovas Vidner fra jeg var 6-7 år, hvor min mor fik kontakt med Jehovas Vidner og siden blev et døbt Jehovas Vidne. Min far blev aldrig Jehovas Vidne og jeg voksede derfor op i et hjem præget af religiøs uenighed, men det var altid min mors og Jehovas Vidners holdninger jeg havde. Som teenager blev jeg stærkt troende og blev siden hen døbt som 18-årig i 1997. Pga. store religiøse skuffelser mistede jeg troen og blev stærkt skeptisk overfor Jehovas Vidner og deres lære, hvilket efterhånden førte til, at jeg blev politisk aktiv og slutteligt udstødt. Jeg er siden kommet videre i livet og har afsluttet en kandidatgrad i sociologi med speciale i frafald fra religiøse sekter. Det kan du læse lidt om her: Som formand for Støttegruppen har jeg arbejdet meget med at hjælpe og støtte tidligere Jehovas Vidner. Jeg har desuden også fra tid til anden været interviewet til tv og radio om de problemstillinger, det er at forlade Jehovas Vidner og forsøge at komme videre. Et eksempel er følgende interview på P1:

Konsulent på To Verdener

I forbindelse med filmen To Verdener, der handler om en ung pige, der forlader Jehovas Vidner, blev jeg tilknyttet som manuskriptkonsulent. Jeg fik til opgave at give kritik på manuskriptet og bidrage med min viden om Jehovas Vidner for at filmen kunne afbillede Jehovas Vidner på en troværdig, ærlig og nuanceret måde. Jeg havde et godt og konstruktivt samarbejde med instruktøren og fik også mulighed for at sætte mit præg på visse områder. Mit bidrag var bl.a. at præcisere replikker og udtryk i filmen og hjælpe scenograferne med at afbilde Jehovas Vidner. Jeg var desuden med på et par optagelser for at hjælpe med nogle detaljer. Mit sigte var hele tiden at Jehovas Vidner skulle afbildes som de er. På godt og ondt. Det gør filmen efter min mening også. Jehovas Vidner bliver vist som de kærlige mennesker de er og samtidig som de fundamentalister de også er. Sådan er filmen heldigvis også blevet modtaget af langt de fleste af de 315.000, der har set den i biografen. Den var desuden Danmarks bud på en Oscarnominering for bedste udenlandske film i 2008. I forbindelse med premieren i 2008 blev jeg interviewet flere gange og det kan f.eks. ses her:

[http://www.religion.dk/artikel/279295:Synspunkt]

Tid og pris

Foredraget varierer i sagens natur i længde, men varer typisk 45-60 minutter. Herefter typisk en times spørgsmål.

Prisen er 6.000,- kr. ekskl. transport.