Vagttårnsselskabet havde i 2001 været NGO-medlem af FN i 10 år. I den anledning har vores formand, Poul Dal, haft en korrespondance med Erik Jørgensen, Vagttårnets hovedkvarteret i Holbæk.


E-MAIL SENDT TIL FLERE JEHOVAS VIDNER, DERIBLANDT ERIK JØRGENSEN, VAGTTÅRNET, HOLBÆK:

MEDDELELSE TIL FLERE JEHOVAS VIDNER, DERIBLANDT ERIK JØRGENSEN DEN 28. OKTOBER 2001:

Da det er kommet frem, at Vagttårnets selskab siden 1991 har været medlem af FN, som en NGO (Non Government Organisation), synes vi at det er vigtigt at så mange vidner som muligt får dokumentation for denne påstand.

Eftersom tilslutning til FN i denne form (NGO) bliver opfattet som en støtte til alle FN's aktiviteter og principper, kan man undre sig over, hvordan Vagttårnets tilslutning kan harmonere med de mange udtalelser i Vagttårnets litteratur om det forkastelige og gudsbespottelige i FN's karakter.

Efter at ovenstående kendsgerning blev afsløret, meldte Vagttårnets selskab sig omgående ud.

Yderligere spørgsmål angående dette emne besvares gerne ved henvendelse på vor E-mail adresse.

Venlig hilsen Poul Dal


SVAR FRA ERIK JØRGENSEN, 3.11.01:

Til Poul Dal

Til din mail om Jehovas Vidner og FN, kan vi nævne at vi har fået følgende oplysninger fra Jehovas Vidners hovedkontor:

For at få adgang til FNs omfattende bibliotek blev Vagttårnets Bibel- og Traktatselskab (USA) i 1991 registreret som en NGO.

Det gav en af vore skribenter mulighed for at benytte biblioteket til research til brug for artikler i vore publikationer. I den forbindelse fik skribenten et ID-kort. Det var en enkel procedure uden nogen form for hemmelighedskræmmeri; og der krævedes på dette tidspunkt end ikke en underskrift på formularen.

Nogle år senere, uden at ledelsen på vort hovedkontor var kendt med det, offentliggjorde FN et "Creteria for Association". Det krævede at organisationer der er opført som NGO, forventes at støtte FNs målsætning.

Da ledelsen på Jehovas Vidners hovedkontor blev kendt med dette, bad de straks om at blive slettet, og skribentens ID-kort blev returneret.

Med venlig hilsen

Erik Jørgensen

Jehovas Vidner - Informationstjeneste

Stenhusvej 28, DK4300 Holbæk

+45 5945 6072 mobil +45 2120 4155


SVAR TIL ERIK JØRGENSEN:

Kære Erik Jørgensen

Skive, den 4-11.01

Tak for den tilsendte e-mail, indeholdende oplysninger fra Jehovas vidners hovedkontor i Brooklyn.

Desværre synes jeg dog ikke, at disse oplysninger var helt fyldestgørende i forbindelse med det faktum, at Vagttårnets Bibel- og Traktatselskab har været registreret som NGO medlem af FN i ca. 10 år.

Det kan dokumenteres, at i ansøgningen dengang nævntes navnene på 3 temmelig betydningsfulde personer fra VT-hovedkontoret, nemlig: W. Lloyd Barry, Ciro Aureliciano og Robert Johnson, og det er også en kendsgerning, at der hvert år skulle ansøges på ny om medlemskab. Så derfor kan den nævnte påstand om, at Vagttårnsselskabets ledelse ikke kendte til forventningen fra FN´s side om at støtte forbundets målsætning, ikke holde vand.

Du skriver mod slutningen af mailen, at "nogle år senere, uden at ledelsen på vort hovedkontor var kendt med det, offentliggjorde FN et "Criteria for association". Det krævede, at organisationer, der er opført som NGO, forventes at støtte FN´s målsætning." Men dette krav har været der hele tiden, fra begyndelsen af. Det er temmelig usandsynligt, at de tre omtalte personer fra Vagttårnets hovedkontor ikke har sat sig ind i ansøgningens betingelser. Det burde de især gøre, når man ved, hvor hårdt de er med til at dømme medmennesker, der er medlemmmer af ikke-neutrale politiske organisationer.

At Vagttårnsselskabet har ønsket at nyde fordel af det omtalte medlemskab ved tilsyneladende at bifalde FNs målsætning, har også i høj grad afspejlet sig i artikler i deres blade i de senere år, især i "Vågn Op!". Disse artikler har fremsat støtteudtalelser til fordel for bl. a. UNICEF, UNESCO og WHO´s virke, idet de har fremhævet dem på en positiv måde. På den måde har Vagttårnsselskabet levet op til målsætningen som NGO medlem af FN.

Henvisning: Vågn Op! :22. nov. 1998, 8. januar 1999(om religionsfrihed), 8. maj 1999, 22. juni 1999, 22. juli 1999, 22. september 1999, Vågn Op 8. december 2000, m.fl.

Dette skal også ses i lyset af Jehovas vidners officielle holdning til FN, for det er jo derfor, at sagen kommer til at virke grotesk på personer, der har et dybere kendskab til Jehovas vidners troslære.

Desværre må ordet hykleri tages i brug i denne sammenhæng. Vagttårnet har i årevis undervist deres medlemmer i, at FN er den vederstyggelighed, som profeten Daniel og Jesus Kristus omtaler, og ligeledes "det syvhovedede, skarlagenrøde vilddyr med gudsbespottelige navne" fra Johannes Åbenbaring. Derfor har Vagttårnslitteraturen også mere end kraftigt fordømt kristenheden for dets støtte til FN.

Kunne man tænke sig, at et almindeligt Jehovas vidne kunne få lov til at være medlem af en religiøs eller politisk organisation - også selv om undskyldningen var, at man ønskede adgang til et bibliotek - uden at blive fordømt som frafalden? Absolut ikke. I "Giv agt på jer selv og hele Hjorden" side 140, pointeres det meget tydeligt, at tilslutter man sig ikke-neutrale organisationer, så har man afskåret sig fra den kristne menighed.

Det er også tankevækkende, at ganske kort tid efter, at The Guardian havde bragt 2 artikler om sagen, reagerede Vagttårnsselskabet omgående ved at framelde sig forbindelse med DPI afdelingen i FN.

Til slut vil jeg sige, at Kristen Frihed ikke ønsker at bekæmpe Jehovas vidner, men ønsker at oplyse og rådgive mennesker, som har problemer i forbindelse med trossamfundets virke. Det vil være glædeligt, at der kunne komme en dialog i stand mellem JV-ledelsen og nogle repræsentanter fra de X-JV grupper, der efterhånden i mange forskellige lande er begyndt at markere sig i de senere år. Men man ved jo, at en sådan dialog ikke kan blive mulig, uden at Det Styrende råd i Brooklyn giver tilladelsen .

Med venlig hilsen

Poul Dal

PS: Diverse dokumenter vedrørende ovennævnte påstande kan fremsendes på forlangende.


SVAR FRA ERIK JØRGENSEN: 5.11.01

Til Poul Dal

Til din orientering fremsendes hermed en oplysning som vi lige har modtaget. Det træder i stedet for den tidligere meddelelse som åbenbart har ikke har været fyldestgørende på alle punkter:

"Hensigten med at blive registeret som NGO ved Department of Public Information i 1991 var at få adgang til research om sundhed, økologi og sociale spørgsmål som findes i De Forenede Nationers bibliotek.

Vi har brugt dette bibliotek mange år før 1991, men i det år blev det nødvendigt at blive registreret som en NGO for fortsat at kunne få adgang. De registreringspapirer som vi har i vort arkiv indeholder ingen bestemmelser som er strider med vores kristne tro. Dertil kommer at NGO var oplyst om at "association of NGOs with the DPI does not constitute their incorporation into the United Nations system, nor does it entitle associated organizations or their staff to any kind of privileges, immunities or special status."

Det ser dog ud til at kriterierne for at være associeret som NGO, i det mindste i den nyeste version, er udformet så vi ikke kan tilslutte os dem. Da vi blev klar over at det forholdt sig således trak vi os øjeblikkeligt tilbage. Vi er taknemmelige for at vi blev gjort opmærksom på hvordan det forholdt sig."

Med venlig hilsen

Erik Jørgensen


SVAR TIL ERIK JØRGENSEN 18.11. 2001

Kære Erik Jørgensen:

Hermed svar på din sidste mail, som skulle indeholde en mere fyldestgørende forklaring på forbindelsen med FNs DPI afdeling. Men lad os lige vende tilbage til forklaringen i den første mail, som jo stadigvæk er gældende.

Du skriver bl.a. her: "Hensigten med at blive registeret som NGO ved Department of Public Information i 1991 var at få adgang til research om sundhed, økologi og sociale spørgsmål som findes i De Forenede Nationers bibliotek. Vi har brugt dette bibliotek mange år før 1991, men i det år blev det nødvendigt at blive registreret som en NGO for fortsat at kunne få adgang."

Men det er simpelthen ikke sandt. Biblioteket er og har altid været offentligt tilgængeligt, hvilket du kan få bekræftet ved at gå ind på The Dag Hammarskjöld Librarys hjemmeside www.un.org/Depts/dhl/services.htm#access

Her står bl.a.: "Access to the United Nations Bibliographic Information System (UNBIS) databases is freely available through UNBISnet to any Internet user. For further information contact the Data Base Manager."

The Dag Hammarskjöld Library har ligeledes offentlig tilgængelige underafdelinger (UN depositoryes) mange steder, hvoraf en del ligger i New York.

Du skriver, at man end ikke krævede en underskrift i 1991. Men tilbage til i hvert fald 1994 krævedes en underskrift, der skulle fornys hvert år (læs det på nedenstående hjemmeside).

Nu kommer vi så til den nye og mere udvidede forklaring, hvori du indrømmer, at Vagttårnetsselskabet i 1991 blev registreret, men at deres arkiv ikke har nogen bestemmelser vedrørende denne registrering, som strider mod dets kristne tro. Meget mystisk. I betingelserne for at være NGO-medlem, står der bl.a. i 1994-udgaven:

"CRITERIA FOR ASSOCIATION WITH THE DEPARTMENT OF PUBLIC INFORMATION:

* The NGO must support and respect the principles of the Charter of the United Nations;

* The NGO must be of recognized national or international standing;

* The NGO should operate solely on a non-for-profit basis and have tax-exempt status;

* The NGO must have the commitment and the means to conduct effective information programmes with its constituents and to a broader audience about UN activities by publishing newsletters, bulletins and pamphlets; organizing conferences, seminars and round tables; or enlisting the attention of the media;

* The NGO should have an established record of continuity of work for a minimum of three years and should show promise of sustained activity in the future;

* The NGO should have a satisfactory record of collaboration with UN Information Centres/Services or other parts of the UN System prior to association;

* The NGO should provide an audited annual financial statement, conducted by a qualified, independent accountant;

* The NGO should have statutes/bylaws providing for a transparent process of taking decisions, elections of officers and members of the Board of Directors.

Der står altså direkte i bestemmelserne, at et NGO-medlem skal respektere og publicere FNs ide og formål og videregive effektiv information om FNs aktiviteter.

Kan Vagttårnsorganisationen da have "overset" alt dette? Er de, der skriver under hvert år, da forkalkede og blinde? Jeg ville ikke være tryg ved en sådan ledelse. Men - nej, jeg tror ikke, det er tilfældet (selvom de fleste er gamle). De har helt sikkert vidst, hvad de gjorde. Det fremgår jo af en lang række artikler i Vågn Op!, som jeg før har nævnt.

Hvordan kan alt dette stemme overens med Vagttårnets officielle holdning til FN som "Det skarlagenrøde vilddyr" i Johannes Åbenbaring?

Hvad var da Vagttårnsselskabets motiv til at blive NGO-medlem? Ja det kan man jo prøve at gætte sig til. Måske ville det gerne ind i "det gode selskab" for at blive " stuerene", så det nemmere kunne få status som trossamfund i f.eks. lande som Frankrig, Bulgarien m.fl. og dermed opnå fritagelse for skatter og andet ubehageligt. Man har blot ikke taget højde for, at FN-medlemskabet ville blive kendt for menige Jehovas Vidner via Internettet. Derfor har man også været nødt til hurtigt at melde sig ud for at genoprette troværdigheden over for vidnerne.

Det skal ikke undre nogen, at velmenende, men ofte godtroende medlemmer af et religiøst samfund kan blive bedraget af deres ledere. Skriften siger jo klart: "Sæt ikke jeres lid til et menneskebarn, som ikke kan frelse ." og "I skal ikke kalde jer førere, for kun én er jeres Fører, Messias"

Med venlig hilsen en person, som ikke betragter dig som en fjende (jævnfør artikel i Kristelig Dagblad), men blot ønsker at gøre dig opmærksom på nogle sandheder, som du selv kan tjekke ved at gå ind på de henviste hjemmesider)

Med venlig hilsen
Poul Dal


Siden har vi ikke hørt fra Erik Jørgensen