Vagttårnet blev i 2002 igen en NGO efter udmeldelsen i 2001

VAGTTÅRNSSELSKABET har igen - fra 2002 og til i dag - været deltager i OSCE-møder (OSCE: Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa) om religionsfrihed under sektionen NGO (Non-Governmental Organization). Her arbejdede de bl.a. sammen med kirker som Christian Science og Church of Scientology.

I 2001 afslørede avisen guardian vagttårnets 10 år lange NGO medlemskab af FN. Vagttårnet meldte sig herefter ud. Fra 2002 og til i dag kan man imidlertid se vagttårnet listet som en NGO ved OSCE's møder

OSCE under FN's charter

OM OSCE: (The Organization for Security and Co-operation in Europe) er den regionale kapitel VIII organization, der dækker bl. a. Danmark. OSCE er med sine 55 medlemslande, fordelt på Europa, Kaukasus, Centralasien og Nordamerika, den største regionale sikkerhedsorganisation. Der henvises til FN’s Generalforsamlings resolution A/ RES/57/298 af 6. februar 2003 vedrørende samarbejdet mellem FN og OSCE. Læs side 14 på pdf fil fra FN forbundets hjemmeside

OSCE er en ad hoc organisation under United Nations Charter (Chap. VIII)

Det vil altså sige, at NGO'erne i OSCE skal støtte og respektere FN's charter eller målsætning.

Det er interessant, at Vagttårnet i 2001 netop begrundede sin udmeldelse af NGO samarbejdet med, at de ikke kunne støtte FN's målsætning (Charter). Erik jørgensen skrev dengang: "Nogle år senere, uden at ledelsen på vort hovedkontor var kendt med det, offentliggjorde FN et "Creteria for Association". Det krævede at organisationer der er opført som NGO, forventes at støtte FNs målsætning. Da ledelsen på Jehovas Vidners hovedkontor blev kendt med dette, bad de straks om at blive slettet, og skribentens ID-kort blev returneret."

Men allerede i 2002 havde Vagttårnet åbenbart ændret mening!

Om OSCE på udenrigsministeriets hjemmeside

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside opererer OSCE med et bredt sikkerhedsbegreb, der omfatter både den menneskelige, den politiske-militære samt den økonomiske og miljømæssige dimension. OSCE er et vigtigt forum for politisk dialog og samtidigt en aktiv feltorganisation, der arbejder for demokrati og stabilitet i hele Europa.

Hvorfor det er hykleri

Skønt politisk arbejde kan have et ædelt formål, og skønt OSCE's formål og politik tiltaler de fleste mennesker, kan Vagttårsselskabet ikke involvere sig politisk, fordi det hævder at være politisk neutralt, og fordi organisationen udstøder menige Jehovas vidner, der engagerer sig i politik. For Vagttårnet er de politiske stater "Vilddyret" i Johannes Åbenbaring, og "Skøgen" er de forskellige religioner og sekter, der "ridder" på dette "vilddyr".

Fra 1991 til 2001 var vagttårnet en ngo under fn paraply

I 2001 havde Erik Jørgensen på afdelingskontoret i Holbæk ellers skrevet til Poul Dal, Støtteforeningen, at Vagttårnsselskabet øjeblikkelig havde bedt om at blive slettet som NGO, da de erfarede, at de skulle acceptere FN's charter, og han skrev desuden, at Vagttårnsselskabet var registreret ved en fejltagelse.

Det hed dengang bl.a. fra Erik Jørgensen: ”Til din mail om Jehovas Vidner og FN, kan vi nævne at vi har fået følgende oplysninger fra Jehovas Vidners hovedkontor: For at få adgang til FNs omfattende bibliotek blev Vagttårnets Bibel- og Traktatselskab (USA) i 1991 registreret som en NGO. Det gav en af vore skribenter mulighed for at benytte biblioteket til research til brug for artikler i vore publikationer. I den forbindelse fik skribenten et ID-kort. Det var en enkel procedure uden nogen form for hemmelighedskræmmeri; og der krævedes på dette tidspunkt end ikke en underskrift på formularen. Nogle år senere, uden at ledelsen på vort hovedkontor var kendt med det, offentliggjorde FN et "Creteria for Association".

Det krævede at, organisationer der er opført som NGO, forventes at støtte FN’s målsætning. Da ledelsen på Jehovas Vidners hovedkontor blev kendt med dette, bad de straks om at blive slettet, og skribentens ID-kort blev returneret.”

Læs hele korrespondancen mellem Erik jørgensen, Vagttårnet i Holbæk og Poul Dal, Støttegruppen her

OSCE-forholdet handler om politisk lobbyarbejde, hvor man lader sig indregistrere i OSCE som NGO for at få adgang til mødet. Man plejer her sine interesser i religionsfrihed, og man gør det ved at arbejde politisk aktivt.

For at skære det ud i pap:

Hvis Vagttårnet blot ville informeres, kunne de bestille et referat af mødet i stedet for at møde op som aktivist.

Vagttårnet har altid og vil fremover selvfølgelig forsvare sine rettigheder juridisk, men her tager organisationen springet til at være aktiv som politisk lobbyist. Det er også helt OK. Men de skal bare lade være med at fordømme andre religioner, fordi de gør det samme. Det er imidlertid helt uantageligt, at de samtidig hævder, at de er politisk neutrale, og at de i deres litteratur fremstiller FN som ”Vilddyret i Åbenbaringsbogen” og ”Ødelæggelses Verderstyggelighed”, der er modstander af Gud, fordi det indtager Guds Riges plads.

Taler med to tunger

Mens Vagttårnet med den ene tunge fordømmer verdens religioner for at søge indflydelse gennem FN og lignende organisationer, som de kalder prostituerede, så hylder organisationen med den anden FN og deres partnere for at kunne gøre sin indflydelse gældende.

Man kalder det hykleri, og JV lever i fornægtelse af denne sandhed.

Siden 1992 har FN taget forskellige initiativer til at styrke de regionale og globale sikkerhedspartnerskaber. Generalsekretærerne har arrangeret møder og retræter på højt niveau for de regionale organisationer, herunder OSCE. FNs Sikkerhedsråd vedtog en resolution, 1631, om samarbejdet mellem FN og regionale organisationer med at opretholde international fred og sikkerhed i 2005. Forbindelserne mellem FN og OSCE er nedfældet i kapitel VIII i FN-pagten.

Læs her om OSCE http://en.wikipedia.org/wiki/Organization_for_Security_and_Co-operation_in_Europe NGO'er skriver under på 'FN's charter Læs om OSCE's nære samarbejde med FN