Pioner dømt skyldig i seks tilfælde af børnemisbrug

Incest

Siden Candace Conti sagen i Californien begyndte i 2012, er mange nye tilfælde af pædofili begået af Jehovas vidner blevet anmeldt til myndighederne i USA.

Et af de nyeste tilfælde er en pioner ved navn Angela Montgomery fra Tennesee, som er blevet dømt for 6 tilfælde af børnemisbrug, til trods for at 8 af hendes trosfæller mødte op i retten for at støtte hende og vidnede til hendes fordel.

En af de lokale ældste, Steve Burnett, som også skulle have været et karaktervidne for Angela Montgomery, trådte pludselig tilbage i denne egenskab, da hans støtte til den ankla-gede blev oplyst på Silentlambs hjemmeside.

Mærkeligt er det, at nogle fra Jehovas vidners rækker, som åbent erklærer, at de foragter børnemisbrug, kan finde på at være så ivrige efter at forsvare pædofile. Man kan nærmest kun foragte den lokale ældste, Steve Burnett, for ikke i ste-det for at give støtte til ofrene for misbruget. Samtidig kan det virke underligt, at Stephen Lett fra det Sty-rende Råd voldsomt har angrebet tidligere Jehovas vidner, der offentligt har kritiseret Vagttårnsselskabets børnemisbrugspolitik. Lett har brugt udtryk som ”frafaldsløgne og uærligheder”. Dette kan ses på JW Broadcastings webside.

Han påstod i samme forbindelse, at Jehovas organisation nok skal tage sig af dem, der udgør en trussel mod de unge i organisationen, og tage skridt til at beskytte dem.

Det var Stepen Lett, som for nylig gjorde sig bemærket på JW Broadcasting’s webside ved at udtale, at der er flere beviser for, at Jesus begyndte at regere som konge i 1914, end der er for, at tyngdeloven, elektriciteten og vindkraften er en realitet. Det var også ham, der i en 10 minutters tale formanede ”bethelitterne”, at de skulle have samme sind, også selv om det betød færre personlige rettigheder, som for eksempel retten til selv at bestemme sit tøjvalg og sin frisure.